forum Dominikańskiego Duszpastetstwa Akademickiego Akwarium
Użytkownik
... czyli bollywood!
Ale nie tym razem
Na 16.01 proponujemy na rozgrzewkę dkf - musical, obowiązkowo, a potem idziemy potańczyć
Spróbujemy tym razem demokratycznie, czyli podaję listę filmów które ja proponuję, a wy dopisujcie swoje propozycje i głosujcie - do 15.01 macie czas, potem podliczamy głosy i zdobywamy wybrany film:)
Klasyka:
1. Gorączka sobotniej nocy - John Travolta jeszcze szczupły
2. Grease - j.w.
3. Deszczowa piosenka - żeby odpocząć od śniegu
4. Jailhouse rock - król w roli głównej
5. Koty - nie wiem, czy w Polsce jest dostępne dvd, ale można spróbować poszukać
6. West side story - kolejna wariacja nt Szekspira...
7. Hallo Szpicbródka czyli ostatni występ króla kasiarzy - żeby było coś po polsku
Nowości:
1. Mamma mia - rewelacyjna Meryl Streep i covery lepsze od oryginałów
2. Moulin Rouge! - spactacular, spectacular...
3. Chicago - cała prawda o kobiecej naturze, słodkiej i niewinnej...
4. High school musical - hehehe...
5. W rytmie hip-hopu - dajmy szansę kulturze masowej a dobrze tańczony hip hop to naprawdę spore wyzwanie... mam nadzieję, że ten film to pokazuje
Nie ma na tej liście moich dwóch ukochanych musicali, ale robię to celowo - nie chcemy tego wieczoru oglądać smutnych filmów, więc proszę powstrzymać się przed proponowaniem wszelakich wyciskaczy łez!
Zapraszam do głosowania. Kto nie głosuje, nie ma prawa potem narzekać
Moderator
No skoro bollywood nie tym razem, to głosuję na Chicago. Jeszcze nie widziałam i chyba najbardziej z podanych chciałabym zobaczyć
Użytkownik
A może .... piłę? ;P szkoda że tam tak mało tańczą i śpiewają, swoją drogą mogli by zrobić taki musical w którym krew lałaby się jak na pile ;P
Niestety mam złą wiadomość, jeżeli chodzi o klasykę... otórz nasze miasto jest nastawione na masową produkcję, a nie na zachwycanie się tym co zostało uznane za doskonałe i dlatego z klasyki dostępne są tylko 3 pierwsze pozycje... w sensie że te:
1. Gorączka sobotniej nocy
2. Grease
3. Deszczowa piosenka
A skoro nie piła... to może... "haj skul mjuzikal" na pewno nie.... ale reszta działa Chicago też dobre ^^
Administrator
to jeśli klasyka, to zdecydowanie gorączka sobotniej nocy
a jeśli nowości to Mamma Mia, bo dawno nie widziałam albo Chicago, bo zawsze chętnie zobaczę
oczywiście chętnie zobaczę, jeśli uda mi się dotrzeć - na tańce wybieram się koniecznie
Użytkownik
Na razie prowadzi więc "Chicago" - 3 głosy, a ja bym była za "Gorączką sobotniej nocy" co daje jej drugie miejsce z dwoma głosami Chociaż "Mamma Mia" też bym nie pogardziła... no nic, czekamy na dalsze głosy
Do piątku może się jeszcze wszystko zmienić
Użytkownik
no, kochani, ostatnie sekundy głosowania...
Użytkownik
and the winner is...
CHICAGO !
gratulujemy chętnych do obejrzenia filmu-zwycięzcy zapraszamy w wiadome miejsce, w sobotę, 16.01 o godz. 19:00